
- Úvod
- NOŽE, BROUSKY
- Brousky na nože
- Chef's Choice, Brousek na nože Diamond hone Sharpener CC-120
Chef's Choice, Brousek na nože Diamond hone Sharpener CC-120





- Kompletní specifikace
- Hodnocení 11
- Související zboží2
- Chef's Choice, Brousek na nože Diamond hone Sharpener CC-120skladem3 499 Kč2 892 Kč bez DPH
Týden ostrých nožů
Kupte si brousek CC-120 do konce tohoto týdne a dostanete od nás univerzální nůž Giesser zdarma.
- brousek vhodný na veškeré nože
- do kuchyně, na ryby, do přírody
- brousí pod standardním úhlem 20st.
- vyměnitelné kotouče
- nejprodávanější brousek
- Přečtěte si více o rozdílu mezi brousky Chef's Choice
Tupým nožem? Nemusíte.
Tupý nůž je jeden z nejčastějších nešvarů v kuchyni. Pomocí elektrického brousku nožů dokáže nabrousit a hlavně vytvořit nové ostří nože úplně každý.
Professional Edge Select™ 120
Jeden z univerzálních a velmi oblíbených brousků na nože, který je určen pro kompletní sortiment nožů v kuchyni. V četně nožů sportovních, skládacích, pracovních a vlnitých. Brousek je určen pro vytváření ostří poškozených při používání, ale také k přebroušení a nabroušení nožů při běžném používání. Bez rizika přehřátí, jednoduše díky diamantovým kotoučům a přesným vodícím lištám.
Brousek udělá vše za vás
Proces broušení je jednoduchý díky vedení broušeného nože po kotouči pod správným úhlem 20st. který je obvyklý u evropských typů nožů (pro ostření asijských nožů použijte brousek CC-1520). Vy tak jen projíždíte nožem jako by jste chtěli krájet brousek a ten vše udělá za vás.
Jedno video vystačí za deset rádců.
Třífázové broušení CC-120
fáze Vytváření hrany
Na noži vytváří nové ostří o stabilním širokém úhlu. Je to výchozí příprava ostří před dalšími fázemi broušení. Používá se když již nůž nejde naostřit žádným jiným způsobem (fází 2 a 3).
![]() | Pokud chcete krájet tvrdé materiály či potraviny (maso, tvrdá zelenina, pracovní nože), přeskočíte fázi 2 a přejdete rovnou na fázi 3. Nůž zůstane déle ostrý. |
fáze Broušení
Vytváří druhou hranu, která je blíž ostří nože. Tím se nůž stává ještě ostřejší a krájení přesnější a jemnější. Je používáno častěji než fáze 1.
![]() | Ostří je vhodnější pro měkčí potraviny či přesné krájení. Krájení je jemnější a snažší. Ostří je také ostřejší, ale zákonitě méně odolné proti hrubému zacházení - nárazy na dřevo při porcování masa či u pracovních nožů atp. |
fáze Leštění
Leštění je poslední fází při broušení nože. Zajišťuje jeho dokonalé vyhlazení a maximální ostrost. Vylešťuje ostří od špon a také slouží pro ostření vlnitých a zubatých nožů.
![]() | Tato fáze se používá také pro běžné doostření nože (namísto růčních brousků). Slouží pro jemné vyhlazení již vytvořeného ostří (fází 1 a 2). Používá se nejčastěji. |
![]() | + Univerzální brousek | - nebrousí nůžky |
Technické parametry:
Počet fází broušení | 3 |
Materiál brusných kotoučů | 100% diamantové abrazivo |
Úhel broušení | 20° |
Jednostranné broušení | Ano |
Fáze tvorby ostří | Ano |
Fáze broušení nožů | Ano |
Fáze leštění ostří | Ano |
Vhodné pro kuchyňské / kuchařské nože | Ano |
Vhodné pro řeznické nože a sekáčky | Ano |
Vhodné pro sportovní / lovecké nože | Ano |
Vhodné pro zubaté / pilkové nože | Ano |
Vhodné pro keramické nože | Ne |
Výška | 11 cm |
Šířka | 24,5 cm |
Hloubka | 11 cm |
Hmotnost | 1,91 kg |
Napětí | 230 V |
Příkon | 75 W |
Výroba | U.S.A. |