- Úvod
- NOŽE, BROUSKY
- Brousky na nože
- Chefs Choice, Brousek na nože Professional Sharpening Station® CC-130
Chefs Choice, Brousek na nože Professional Sharpening Station® CC-130





- Kompletní specifikace
- Hodnocení 7
- Související zboží3
- Chefs Choice, Brousek na nože Professional Sharpening Station® CC-130skladem3 640 Kč3 008 Kč bez DPH
Tupým nožem maximálně na tchýni
Tupý nůž je jeden z nejčastějších nešvarů v kuchyni. Pomocí elektrického brousku nožů dokáže nabrousit a hlavně vytvořit nové ostří nože úplně každý.
Professional sharpening stationTM
Elektrický brousek na nože CC-130 patří do rodiny profesionálních přístrojů vhodných jak do domácností tak pro menší gastro provozy. Umožňuje třífázové ostření nožů a vzhledem k použití 100% diamantových brusných kotoučů a velice přesných vodících lišt dosahuje nejlepších výsledků při broušení celé škály nožů.
Brousek udělá vše za vás
Proces broušení je jednoduchý díky vedení broušeného nože po kotouči pod správným úhlem 20st. který je obvyklý u evropských typů nožů (pro ostření asijských nožů použijte brousek CC-1520). Vy tak jen projíždíte pomalu nožem jako by jste chtěli krájet brousek. A ten vše udělá za vás. Jak to vše funguje se podívejte v přiloženém videu.
Jedno video vystačí za deset rádců.
Třífázové broušení CC-130
fáze Vytváření hrany
Na noži vytváří nové ostří o stabilním širokém úhlu pomocí rotujících kotoučů ze 100% diamantového abraziva. Je to výchozí příprava ostří před dalšími fázemi broušení. Používá se když již nůž nejde naostřit žádným jiným způsobem (fází 2 a 3).
![]() | Pokud chcete krájet tvrdé materiály či potraviny (maso, tvrdá zelenina, pracovní nože), přeskočíte fázi 2 a přejdete rovnou na fázi 3. Nůž zůstane déle ostrý. |
fáze Zpevnění ostří
Vytváří mikroskopické rýhy na ostří pomocí přesných malých ocílek. Nůž se stává ostřejší a velmi vhodný pro krájení vláknitých potravin. Je používáno častěji než fáze 1. Vždy když potřebujete a máte pocit, že již není nůž ostrý.
![]() | Ocílky a přesné vedení nože usnadní přebrušování nože ikdyž nejste profík. Používá se vždy když máte pocit, že nůž již není stoprocentní. Pokud vám již nepomáhá ani tento stupeň, tak přecházíte na stupeň 1. |
fáze Leštění
Leštění je poslední fází při broušení nože. Zajišťuje jeho dokonalé vyhlazení a maximální ostrost. Vylešťuje ostří od špon a také slouží pro ostření vlnitých a zubatých nožů.
![]() | Tato fáze se používá také pro běžné doostření nože (namísto růčních brousků). Slouží pro jemné vyhlazení již vytvořeného ostří (fází 1 a 2). Používá se nejčastěji. Když chcete mít extra ostrý nůž, brousíte postupně 1, 2 a 3. |
![]() | + Univerzální brousek | - nebrousí nůžky |
Technické parametry:
Počet fází broušení | 3 |
Materiál brusných kotoučů | 100% diamantové abrazivo |
Úhel broušení | 20° |
Jednostranné broušení | Ano |
Fáze tvorby ostří | Ne |
Fáze broušení nožů | Ano |
Fáze leštění ostří | Ano |
Zpevnění / narovnávání ostří (ocílka) | Ano |
Vhodné pro kuchyňské / kuchařské nože | Ano |
Vhodné pro řeznické nože a sekáčky | Ano |
Vhodné pro sportovní / lovecké nože | Ano |
Vhodné pro zubaté / pilkové nože | Ano |
Vhodné pro keramické nože | Ne |
Výška | 11 cm |
Šířka | 24,5 cm |
Hloubka | 11 cm |
Hmotnost | 1,92 kg |
Napětí | 230 V |
Příkon | 75 W |
Výroba | U.S.A. |