
- Úvod
- NOŽE, BROUSKY
- Brousky na nože
- Chefs Choice, Brousek na nože Diamond Hone® AngleSelect® CC-1520
Chefs Choice, Brousek na nože Diamond Hone® AngleSelect® CC-1520





- Kompletní specifikace
- Hodnocení 6
- Související zboží3
- Chefs Choice, Brousek na nože Diamond Hone® AngleSelect® CC-1520skladem4 889 Kč4 040 Kč bez DPH
Týden ostrých nožů
Kupte si brousek CC-1520 do konce tohoto týdne a dostanete od nás univerzální nůž Giesser zdarma.
- brousek vhodný na veškeré nože + asijské
- do kuchyně, na ryby, do přírody
- brousí pod standardním úhlem 20st a asijským 15st.
- vyměnitelné kotouče
- Přečtěte si více o rozdílu mezi brousky Chef's Choice
Tupý nůž je jeden z nejčastějších nešvarů v kuchyni. Pomocí elektrického brousku nožů dokáže nabrousit a hlavně vytvořit nové ostří nože úplně každý.
Diamond Hone® AngleSelect® CC-1520
Jeden z univerzálních a velmi oblíbených brousků na nože, který je určen pro kompletní sortiment nožů v kuchyni. K tomu přidává jedinečnou vlastnost a to možnost brousit nejen pod klasickým úhlem 20st. ale také pod úhlem 15st, což je standardní úhel u asijských či japonských nožů. Brousek je určen pro vytváření ostří poškozených při používání, ale také k přebroušení a nabroušení nožů při běžném používání. Bez rizika přehřátí, jednoduše díky diamantovým kotoučům a přesným vodícím lištám.
Zvolte si úhel broušení 15 nebo 20°
Tento brousek nabrousí také asijské nože, které se brousí pod ostřejším úhlem 15°. Proces broušení je jednoduchý díky vedení broušeného nože po kotouči pod správným úhlem 15st (fáze jedna), která je vhodná pro asijské nože, nebo 20st. (fáze 2) který je obvyklý u evropských typů nožů. Vy tak jen projíždíte nožem jako by jste chtěli krájet brousek a ten vše udělá za vás.
Podívejte se jak funguje tento brousek:
Tři možnosti broušení:
Broušení pod úhlem 15°: brousek vytváří nové ostří pod velmi ostrým úhlem, který je typickým pro asijské (japonské) nože. Nůž je tak velmi ostrý a určen pro přesné krájení zeleniny a jiných potravin. S tím také souvisí větší náchylnost na tupení nože.
Broušení pdo úhlem 20°: brousek vytváří nové ostří pod úhlem 20°, který je typický pro klasické nože evropského typu. Nůž je méně ostrý než u asijských nožů, ale více vydrží.
Leštění a čištění nožů, broušení vlnitých nožů: pomocí ohebných leštících kotoučů se ostří čistí po broušení ve fázích 1 a 2. Třetí fáze brousku slouží také pro přebroušení vlnitých nožů.
![]() | + Dva úhly broušení | - nebrousí nůžky |
Technické parametry:
Počet fází broušení | 3 |
Materiál brusných kotoučů | 100% diamantové abrazivo |
Úhel broušení | 15° / 20° |
Jednostranné broušení | Ano |
Fáze tvorby ostří | Ne |
Fáze broušení nožů | Ano |
Fáze leštění ostří | Ano |
Zpevnění / narovnávání ostří (ocílka) | Ne |
Vhodné pro kuchyňské / kuchařské nože | Ano |
Vhodné pro řeznické nože a sekáčky | Ano |
Vhodné pro sportovní / lovecké nože | Ano |
Vhodné pro zubaté / pilkové nože | Ano |
Vhodné pro keramické nože | Ne |
Výška | 10,5 cm |
Šířka | 25 cm |
Hloubka | 10,5 cm |
Hmotnost | 1,96 kg |
Napětí | 230 V |
Příkon | 75 W |
Výroba | U.S.A. |