- Kategorie blogu
- Rady a návody
- Štítky blogu
- brousky na nože
- brusiče
- rozdíly
- V KUCHYNI
- U STOLU
- NÁPOJE
- VÍNO, BAR
- KUCHYŇSKÉ SPOTŘEBIČE
- GRILOVÁNÍ
Blog

18.07.2022
Rady a návody
Rozdíly mezi brousky na nože
Jaké jsou rozdíly mezi jednotlivými brousky na nože? Poradíme vám s výběrem.
číst celé
Chcete být součástí klubu?
- Úvod
- Blog
- Rady a návody
- Rozdíly mezi brousky na nože
18.07.2022
Rozdíly mezi brousky na nože
Základní rozdíly brousků na nože ChefsChoice
Nevíte si rady s výběrem vhodného brousku na nože? Tento článek ma za cíl vám objasnit rozdíly mezi brousky amerického výrobce firmy Chef's Choice.
Nejčastější dotaz: Jaký je rozdíl mezi brouskem CC-130 a CC-120?
- broušení ve 3 fázích
- 1. stupeň jsou diamantové kotouče s hrubou zrnitostí
- 2. stupeň jsou diamantové kotouče s jemnější zrnitostí
- 3. stupeň jsou leštící kotouče
- broušení ve 3 fázích
- pouze 1. stupeň jsou diamantové kotouče
- 2. stupeň je statická, kovová ocílka na dobrušování nožů (když se vám zdá nůž tupý, tak jej protáhnete a můžete používat) - není potřeba neustále nůž brousit diamantovým kotoučem.
- 3. stupeň jsou leštící kotouče
- broušení ve 3 fázích
- 1. stupeň jsou diamantové kotouče (broušení pod úhlem 20st.)
- 2. stupeň jsou diamantové kotouče (broušení pod asijským úhlem 15st.) - nože jsou ostřejší, ale ostří méně vydrží
- 3. stupeň jsou leštící kotouče
- broušení pouze ve 2 fázích
- 1. stupeň jsou diamantové kotouče
- 2. stupeň jsou leštící kotouče