Chef's Choice, Brousek na nože Diamond hone Sharpener CC-120 Brusič nožů elektrický diamantový

Neohodnoceno
Značka: Chef¨s Choice
Dostupnost Skladem (110 ks)
Kód: CC-120
4 587 Kč
Chef's Choice, Brousek na nože Diamond hone Sharpener CC-120 Brusič nožů elektrický diamantový
Neohodnoceno
Značka: Chef¨s Choice
13 let zkušeností
13 let zkušeností
s vybavením pro restaurace, jídelny a jiné gastro provozy.
Výdejní místa po celé ČR
Výdejní místa po celé ČR
objednávku si můžete nechat doručit do stovek výdejních míst po celé ČR
92% sortimentu skladem
92% sortimentu skladem
máme širokou škálu náčiní, vybavení a technologií pro gastro skladem.

 

Tupým nožem? Nemusíte.

Tupý nůž je jeden z nejčastějších nešvarů v kuchyni. Pomocí elektrického brousku nožů dokáže nabrousit a hlavně vytvořit nové ostří nože úplně každý.

Professional Edge Select™ 120

Jeden z univerzálních a velmi oblíbených brousků na nože, který je určen pro kompletní sortiment nožů v kuchyni. V četně nožů sportovních, skládacích, pracovních a vlnitých. Brousek je určen pro vytváření ostří poškozených při používání, ale také k přebroušení a nabroušení nožů při běžném používání. Bez rizika přehřátí, jednoduše díky diamantovým kotoučům a přesným vodícím lištám.

Brousek udělá vše za vás

Proces broušení je jednoduchý díky vedení broušeného nože po kotouči pod správným úhlem 20st. který je obvyklý u evropských typů nožů (pro ostření asijských nožů použijte brousek CC-1520). Vy tak jen projíždíte nožem jako by jste chtěli krájet brousek a ten vše udělá za vás.

Jedno video vystačí za deset rádců.

Třífázové broušení CC-120

fáze Vytváření hrany

Na noži vytváří nové ostří o stabilním širokém úhlu. Je to výchozí příprava ostří před dalšími fázemi broušení. Používá se když již nůž nejde naostřit žádným jiným způsobem (fází 2 a 3).

 

Pokud chcete krájet tvrdé materiály či potraviny (maso, tvrdá zelenina, pracovní nože), přeskočíte fázi 2 a přejdete rovnou na fázi 3. Nůž zůstane déle ostrý.

 

fáze Broušení

Vytváří druhou hranu, která je blíž ostří nože. Tím se nůž stává ještě ostřejší a krájení přesnější a jemnější. Je používáno častěji než fáze 1. 

 

Ostří je vhodnější pro měkčí potraviny či přesné krájení. Krájení je jemnější a snažší. Ostří je také ostřejší, ale zákonitě méně odolné proti hrubému zacházení - nárazy na dřevo při porcování masa či u pracovních nožů atp. 

fáze Leštění

Leštění je poslední fází při broušení nože. Zajišťuje jeho dokonalé vyhlazení a maximální ostrost. Vylešťuje ostří od špon a také slouží pro ostření vlnitých a zubatých nožů.

 

Tato fáze se používá také pro běžné doostření nože (namísto růčních brousků). Slouží pro jemné vyhlazení již vytvořeného ostří (fází 1 a 2). Používá se nejčastěji. 

 

+

Univerzální brousek
Jednoduché broušení s výborným výsledkem
Vyrobeno v USA
Dají se vyměnit kotouče

-

nebrousí nůžky

Technické parametry:

Počet fází broušení 3
Materiál brusných kotoučů 100% diamantové abrazivo
Úhel broušení 20°
Jednostranné broušení Ano
Fáze tvorby ostří Ano
Fáze broušení nožů Ano
Fáze leštění ostří Ano
Vhodné pro kuchyňské / kuchařské nože Ano
Vhodné pro řeznické nože a sekáčky Ano
Vhodné pro sportovní / lovecké nože Ano
Vhodné pro zubaté / pilkové nože Ano
Vhodné pro keramické nože Ne
Výška 11 cm
Šířka 24,5 cm
Hloubka 11 cm
Hmotnost 1,91 kg
Napětí 230 V
Příkon 75 W
Výroba U.S.A.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Brousky na nože
Hmotnost: 2 kg
EAN: 87877001200

Diskuze

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola