Rozdíly mezi brousky na nože

Základní rozdíly brousků na nože ChefsChoice

Nevíte si rady s výběrem vhodného brousku na nože? Tento článek ma za cíl vám objasnit rozdíly mezi brousky amerického výrobce firmy Chef's Choice.

Nejčastější dotaz: Jaký je rozdíl mezi brouskem CC-130 a CC-120?

CC-120:

  • broušení ve 3 fázích 
    • 1. stupeň jsou diamantové kotouče s hrubou zrnitostí
    • 2. stupeň jsou diamantové kotouče s jemnější zrnitostí
    • 3. stupeň jsou leštící kotouče

CC-130:

  • broušení ve 3 fázích
    • pouze 1. stupeň jsou diamantové kotouče
    • 2. stupeň je statická, kovová ocílka na dobrušování nožů (když se vám zdá nůž tupý, tak jej protáhnete a můžete používat) - není potřeba neustále nůž brousit diamantovým kotoučem.
    • 3. stupeň jsou leštící kotouče

CC-1520:

  • broušení ve 3 fázích
    • 1. stupeň jsou diamantové kotouče (broušení pod úhlem 20st.)
    • 2. stupeň jsou diamantové kotouče (broušení pod asijským úhlem 15st.) - nože jsou ostřejší, ale ostří méně vydrží
    • 3. stupeň jsou leštící kotouče

CC-320:

  • broušení pouze ve 2 fázích
  • 1. stupeň jsou diamantové kotouče
  • 2. stupeň jsou leštící kotouče